AnukatariinaSolonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tukityöllistäminen

Olimme pohjalla kunnes ministerit keksivät lapion

Työstä täällä pitäisi elää, sen luulisi olevan kaikille selvä. Työllistämiskokeilussa taas ei eletä työstä vaan tehdään työtä jotta muistetaan paremmin mitä nälkä on.

Kela-sakot puhuttavat Kouvolassa

Kela-sakot puhuttavat Kouvolassa. Ensimmäiset 300 päivää työmarkkinatuki rahoitetaan valtion varoista. Tämän jälkeinen työttömyysaika rahoitetaan puoliksi valtion ja puoliksi tuen saajan kotikunnan varoista. 1 000 päivän jälkeen työttömyyden kotikunnan rahoitusvastuu nousee 70 prosenttiin.

Kouvolan kaupunki maksoi näitä ns. Kela-sakkoja 6,8 milj. euroa v. 2015. Ongelmana on, että jos kaupungilla on yt-neuvottelut menossa, niin palkkatuella ei saa silloin työllistää ketään.

Työttömien alituinen moukarointi vähentää työpaikkoja entisestään

Porvarihallituksen toimet työllisyyden parantamiseksi ovat keskittyneet jo pitkään erilaisiin aktivointitoimenpiteisiin. Tämä ei liene kenellekään yllätys, että myös hallituksen asettama työryhmä on kannustamassa työttömiä töihin monin eri keinoin. Työryhmä mm. ehdottaa, että pitkäaikaistyöttömän voisi työllistää harjoittelijapalkalla, joka olisi 60 - 80 prosenttia työehtosopimuksen vähimmäispalkkatasosta. Loppuosalta valtio maksaisi työnantajalle palkkatukea, jotta yrittäjän kustannukset saataisiin minimoitua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä