*

AnukatariinaSolonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Reserviläiset

- Radikalisoituville rynnäkkökiväärit kotiin?

Antaisitko rynnäkkökiväärin 'pieniä vihreitä miehiä vastaan' henkilölle, jonka tiedetään toimineen esimerkiksi putinistisessa järjestössä ja ehkä olevan jopa Kremlin isännän lojaaleja sudeettimaanmiehiä? Entä uusnatsille tai ISIS-fanille tai paatuneelle anarkistille - et kai?

Reserviläisille rynnäkkökiväärit kotiin

Reserviläisille tulee saada rynnäkkökivääreitä koteihin. Puolustusministeriö päätti taannoin luovuttaa 400 kappaletta muunneltuja rynnäkkökivääreitä Maanpuolustuskoulutusyhditykselle (MPK). Aseet tulevat sitä kautta reserviläisten käyttöön. On hyvä, että puolustusministeriö tukee reserviläistoimintaa, mutta olen valmis parantamaan reserviläisten valmiutta entisestään.

Asedirektiivi muuttuu - työ Suomessa jatkuu

Eilen Euroopan parlamentti hyväksyi asedirektiiviuudistuksen. Kyseessä on paljon ja aiheesta kritiikkiä saaneen uudistushankkeen päivitetty versio ja voikin sanoa, että tässä vaiheessa näyttää kohtalaisen hyvälle. Varsinkin jos vertaa toteutumaa lähtötilanteeseen, joka syntyi terrori-iskujen jälkeisessä kuohunnassa hysterian ja pelonlietsonnan lyötyä kättäpäivää disinformaation ja järjettömyyden kanssa.  

Kertausharjoitukset kuntoon

Varusmieskoulutuksessa opitaan sotilaallisia taitoja, mutta niistä ei ole tositilanteessa paljon hyötyä, jos taidot pääsevät unohtumaan. Reserviläisten kertausharjoitukset päätettiin tänä vuonna säilyttää edellisvuoden, 18 000 koulutetun, tasolla. Tämä uutinen voidaan ottaa ilolla vastaan, kun otetaan huomioon viime vuosien vaarallinen kehityskulku.

Finland and its semi-automatic rifles

As a consequence of the terrorist attacks in Paris on 13 November 2015, the EU commission proposed tighter rules governing the issue and use of guns, including a ban for private persons to hold certain semi-automatic firearms. This is unacceptable to Finland for reasons of national defense, and the issue has now attracted some international media attention as well.

Onkohan Jussi Niinistöstä sittenkään puolustusministeriksi?

Tuore puolustusministeri Jussi Niinistö on ollut varsin railakas tekemisissään. Jäljempänä tässä kirjoituksessa on muutama esimerkki hänen lausunnoistaan ja tekemisistään siltä ajalta, kun hän on ollut puolustusministerinä 29.5.–27.8.2015 välisen ajan, siis vain kolme kuukautta.

Puolustusvoimien kirje reserviläisille Saksan lehdistössä

Saksan lehdistössä on laajalti käsitelty Suomen puolustusvoimien kirjettä reseviläisilla. Yleensä siteeraten amerikkalaista Newsweekiä. Myös saksalainen Süddetshe Zeitung julkaisi myöhään eilen illalla artikkelin kirjeestä. Lehden mukaan asiasta on päätetty jo vuonna 2013.

Työ NATO-esikunnassa

Suomalaisen upseerin mennessä työhön kansainväliseen, NATO-johtoiseen esikuntaan, moni ajattelee hänen menevän tekemään perinteistä ”upseerin” työtä. Suunnittelemaan joukkojen toimintaa, tulevia operaatioita, huoltoa, arvioimaan vastustajan toimintaa tai muuten johtamaan sotilaallista esikuntatyötä. Näin saattaa joskus Afganistanissa ollakin. Kokonaiskuva vain on varsin erilainen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä