AnukatariinaSolonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Muunsukupuolisuus

Muunsukupuolisuus ja sen puolestapuhujat/loukkaantujat

Ylen Inhimillinen tekijä -ohjelmassa (1) käsiteltiin muunsukupuolisuutta kahden kokemusasiantuntijan ja yhden psykiatrin voimin. Aihe on tärkeä, sillä on hyvä nostaa tietoisuutta siitä, miten binäärinen sukupuolijaottelu ei sovellu kaikille. Persunuorten tyttö/poika -lippikset nevö forket! Miksikö aihe on tärkeä? Psykiatri Veronica Pimenoff kertoi, kuinka muunsukupuolisten kokema ahdistus ja itsemurhat ovat vähentyneet selvästi, kun he itse ja muut ihmiset ovat tulleet tietoisemmaksi ilmiöstä.

Tumtum ja muut

Polarisoituneen aikakautemme eräs keskeinen dualistinen olettama on ollut ihmisen sukupuolisuuden ymmärtäminen olemuksellisesti kaksijakoisena usein joillain väitetyillä biologian lainalaisuuksilla perustellen.

Miehiä vai naisia?

Mainio blogisti ja etenkin yksityiskohtaisen pedantti kommentaattori Timo Lehtonen esittää eilisessä kommentissaan (kommentin järjestysnumero 3236512) erittäinkin oleellisen kysymyksen kanssakeskustelijalleen/-keskustelijoilleen tiedustelemalla vastausta erääseen häntä askarruttavaan seikkaan  :

 

"

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä