AnukatariinaSolonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kouluväkivalta

Väkivallan monet muodot!

Puhuttaessa väkivallasta, ensimmäisenä tulee mieleen fyysinen kiinnikäyminen. Väkivaltaa ilmenee kuitenkin enemmän henkisenä julmuutena, jonka jäljet eivät näy iholla.

Suurin osa väkivallasta tapahtuu kodin seinien sisällä. Tätä on vaikea uskoa, mutta siltä se kuulostaa, kun tiedostaa ihmisten ahdingon. Alistaminen, uhkailu, kontrollointi ja vähättely. Näillä keinoilla toinen puoliso  voidaan alistaa ja nujertaminen voi lopulta viedä hengen.

Tehokas koulukiusaamisen ehkäisy säästäisi miljardeja

Peruskoulun yläluokkalaisista lähes 10 000 lasta ja nuorta kokee kouluissa tapahtuvaa henkistä tai fyysistä väkivaltaa useammin kuin kerran viikossa. Joka polvessa kerrotaan kokemuksia koulukiusaamisesta. Monen masennuksesta tai ihmissuhdeongelmista kärsivän nuoruudessa on ollut läsnä yksinäisyys, syrjäytymisen tunne, pelko ja ahdistus. Tähän ei suomalaisilla ole varaa.

Kouluväkivalta pitäisi aina olla viranomaisasia

Miten on mahdollista, että ilmeisesti vieläkin opettajat pimittävät selviä pahoinpitelyitä joita kouluissa tapahtuu? Käsittääkseni pahoinpitelyä on kaikki toiseen henkilöön kajoaminen voimalla eli väkivallalla. Näin ollen jo töniminen ilman leikkimielisyyttä on väkivaltaa toista kohtaan.

Opettajien vastuu

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä