AnukatariinaSolonen

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-tuet

Puolustuksemme voi olla riippuvainen maataloudestamme

 

US:n päätoimittajan Markkun Huuskon blogissa (US Puheenvuoro 15.8.2018) mainitaan Suomen olevan ”militarily aligned”, mikä "tarkoittaa suomeksi sitä, että olemme lukuisin sopimuksin sotilaallisesti suuntautuneita tai asemoituneita länteen".

Samassa blogissa mainitaan Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigun todenneen, että ”Suomen ja Ruotsin sitoutuminen Naton rakenteisiin on huolestuttavaa… Nato saa vapaan pääsyn näiden maiden ilmatilaan ja aluevesille”.

Sipilän ja Lintilän suhteeton Pohjanmaa-tuki

Pääministeri Sipilä totesi eilisessä puheessaan ylpeänä kotiseudustaan: "Jos meillä olisi Pohjanmaan työllisyysaste koko maassa, julkinen talous olisi suurin piirtein tasapainossa. Jos meillä olisi Ahvenanmaan työllisyysaste, koko kestävyysvajeemme olisi jo kutakuinkin kunnossa”

Keskustan Lintilä, Sipilä ja Rehn jakavat EU-rahat kotiseudulle

Hallitus päätti tänään torstaina EU:n rakennerahaston ja valtion rahoituksen jaosta. Euroopan aluekehitysrahastosta EAKR:stä ja Euroopan sosiaalirahastosta ESR:stä jaettiin varoja 346 miljoonaa euroa alueille ely-keskusten ja maakunnan liittojen päätettäväksi, työ- ja elinkeinoministeriö kertoo.

EU:n ruumiinavaus - taudit ja kuolema

EU ei kykene. Sillä on myös strateginen haitta: perääntymättömyyden ideologia. Kun EU julistaa integraatiovaiheidensa olevan peruuttamattomia, se maalaa itseltään ruudun pois käytöstä. Muut käyttävät tätä hyväkseen neuvottelupöydässä.

 

EU:ta on helppo hajottaa ja hallita itsenäisten jäsenvaltioidensa kautta. Valtiot, ja niistä riippumatta myös kansat, ovat identiteetiltään vahvoja ja erilaisia, niinpä edutkin.

 

Maalaisjärkeä maatalouteen II

Miltä sinusta tuntuisi, jos työnantajasi ilmoittaisi yksipuolisesti, että töiden on jatkuttava, mutta palkat maksetaan vasta vuoden kuluttua? Viljelijöille on nyt tapahtumassa näin Maaseutuviraston muutettua viljelijätukien maksatusaikatauluja päätöksellään.

EU-tuet ja työllisyys

Lienenkö tullut vanhaksi, kun miltei joka aamu löydän lehdessä aihetta ärtymykseen, jos ei muuta niin typerät sarjakuvat saavat sen aikaan. Tämän aamun uutisista pelottavin oli kuvaus ääri-islamistisen Isis-terroristijärjestön perustaman Lähi-idän uuden kalifaatin toiminnasta.

Otan rahasi ja annan ne sinulle vähäisempänä takaisin

Näin EU-vaalien olen pyöritellyt mielessäni äärimmäisen yksinkertaistettua tilannetta verotuksesta, tuista, tukibyrokratiasta sekä tukien jakamiseen liittyvästä vallasta:

Nyt kaikki irti lypsylehmästä!

Suomi painii kestävyysvajeen kanssa, vuonna 2008 Suomi jatkoi vielä vuosikausia kestäneessä ylijäämän putkessa, mutta vuodesta 2009 lähtien alijäämää on tehty rajuja summia vuosittain. Ja tahti vain jatkuu, vaikka hallitus koittaa räpistellä kuin ankka öljyssä. (1)

 

Kreikan todellinen luonne?

Nykyinen talouskriisi paljastanut EU:n ja EU-maiden todelliset kasvot. Tältä näyttää Kreikka näillä tiedoin.

 

Kreikka saa joka vuosi 1.5-2 % bruttokansantuotteestaan EU-tukina. Vuosituhannen taitteessa maa sai noin 3 %. Nokian hurjina vuosina yhtiö toi vastaavasti Suomeen jopa 4 % (2000), vuodesta 2004 alkaen noin 3 % ja 2009-10 enää 1.2 %.

EU on Kreikan Nokia.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä