AnukatariinaSolonen

Kaikki blogit puheenaiheesta EU jäsenyys

Bryssel jatkaa poliittista painostusta jäsenmaita kohtaan

Maaliskuun 4. päivänä Italiassa pidettävät ennen aikaiset parlamenttivaalit ovat kohdanneet jälleen Brysselin suunnalta niin tavanomaista painostusta jottei vain populistiset ja eu-kriittiset, jopa euro-skeptiset voimat, pääsisi vaaleissa voittajiksi.

Edellisen kerran, kun Ranskassa ja Saksassa järjestettiin vaalit, niin vaalien alla Euroopan komissio luopui Pariisin julkisen talouden kurinalaisen politiikan perussopimuksen noudattamissäännöstä sekä hyväksyi Berliinille kiistanalaisia tiemaksuja.

Brysselin miehet

Suomen vaalijärjestelmän heikkouksista ja ulkomaisen vaikuttamisen riskeistä siihen ja yhteiskuntamme kehitykseen yleensä on puhuttu viime aikoina paljon. On uutisoitu pelottelevaan sävyyn "hybridisodista" ja "informaatiokampanjoista", jotka tähtäävät Suomen horjuttamiseen. 

Kuitenkin kaikkein tärkein uhka tässä asiassa on jätetty käsittelemättä joko tahallaan tai sitten sitä ei ole yksinkertaisesti vaan oivallettu, vaikka tämä uhka on ilmiselvä, suuri ja todellinen.

Kansanäänestyksen jälkeen pulinat pois!

Suomessa neuvoa-antava kansanäänestys EU-jäsenyydestä suoritettiin 1994.  Jäseneksi liittymistä kannatti reilu enemmistö kansasta.  Loppuivatko jäsenyyttä vastustavien pulina vaalituloksen selvittyä?  Ei.  On perustettu jopa kansantahtoa vastustava puolue IPU.  (sarkasmi varoitus). Tosin tämä puolue on luonnollisesti jäänyt kannatusta vaille, koska eihän puolue, joka vastustaa kansan tahtoa, voi menestyä. Nyt brexitin jälkeen ovat nämä vähemmistöläiset nousseet taas barrikadeille ja pulina on ennen kuulumatonta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä